När man talar om trollen


Vår podcast När man talar om trollen, är ett program om folktro, mytologi och traditioner. På ett lättsamt sätt diskuterar Oknytts Lars Wahlström tillsammans med Tommy Kuusela, doktor i religionshistoria, om nordiska väsen, myter och sägner.

Vi uppskattar alla förslag och tips på ämnen och idéer. Ni kan kontakta oss på info@oknytt.com eller i gruppen Eftersnack. Podcasten finns på Facebook samt i ljudform på Spotify, Itunes m.fl. Intromusiken är producerad av Marc Jungermann.

Podcasten är en produktion av Oknytt - Nordisk Folktro & Mytologi.


Vi i podden

Lars Wahlström

Lars är grundaren av Oknytt - Nordisk folktro och mytologi, och är den skyldige för att ni måste lyssna på denna podd. Han är en obotlig entusiast av folktro, väsen och sägner. Med Oknytts bilder, texter och nu podcast, hoppas han att ni kommer att inspireras inom ämnet.
Följ oss på Instagram @oknyttsverige

Tommy Kuusela

Tommy är fil. dr i religionshistoria och arbetar till vardags som forskningsarkivarie vid Institutet för språk och folkminnen i Uppsala. Hans favoritämnen som han mer än gärna berättar om, är övernaturliga väsen och folktro. I podden är han vår expert inom folktro, sägner och myter.
Följ Tommy på Instagram @suttungsbrew

Vi finns här!


Avsnitt

Trailer

Avsnitt 1 - Jättar

I vårt första avsnitt pratar vi om våra största och äldsta väsen, de mytiska jättarna!
Lästips & källmaterial: Ladda ned

Avsnitt 2 - Gloson och andra spökgrisar

I det här avsnittet pratar vi om våra svinigaste väsen inom folktron, gloson, grisar och andra spöksvin!
Lästips & källmaterial: Ladda ned